Sony lanceert eerste 3D-blu-rayspelers

Na een hele hoop aankondigingen van zowel Sony zelf als van concurrenten, heeft de Japanse elektronicafabrikant deze week zijn eerste 3D-ready blu-rayspelers uitgebracht.

Sony lanceerde woensdag twee nieuwe spelers, de BDP-S470 en BDP-S570. Deze apparaten komen in elk geval in de Verenigde Staten al deze maand op de markt. Ze zijn beide 3D-ready. Dat wil zeggen dat ze bij aanschaf niet direct overweg kunnen met 3D-blu-rays, maar dat ze daar in de toekomst wel raad mee zullen weten. Tegen de zomer, wanneer Sony zijn 3D-televisies uitbrengt, komt de fabrikant met een firmware-update die de 3D-compatibiliteit compleet maakt.

Naast blu-rays spelen de apparaten natuurlijk ook goede oude dvd-films en muziek-cd’s af. Ze beschikken beide over een netwerkaansluiting, die toegang geeft tot BD Live (online extra’s bij blu-rayfilms) en Bravia Internet Video, een service die toegang biedt tot verschillende videosites, waaronder Youtube.

Wifi-adapter
Verder heeft Sony de nieuwe spelers uitgerust met dlna-ondersteuning. Daarmee kunnen gebruikers mediabestanden van hun pc naar de blu-rayspelers streamen. Met een apart verkrijgbare wifi-adapter kan dat eventueel ook draadloos.

De BDP-S470 gaat omgerekend 145 euro kosten. De BDP-S570, die 1GB geheugen aan boord heeft om BD Live-downloads in op te slaan, krijgt een Amerikaans prijskaartje van zo’n 182 euro. Wanneer en voor welke prijs de spelers in de Nederlandse schappen belanden, is nog niet duidelijk.

Update
Sony heeft inmiddels ook de Nederlandse lancering van de twee blu-rayspelers aangekondigd. De BDP-S470 maakt hier in april zijn opwachting, terwijl de S570 pas in juni in de winkels ligt. De apparaten worden wel een stuk duurder dan in de VS: de goedkoopste speler gaat 230 euro kosten, de BDP-S570 krijgt een adviesprijs van 270 euro.

Tip de redactie