Roccat kondigt draadloze gamemuis aan

Nu Microsoft en Razer vorig jaar hebben geïmponeerd met een stel indrukwekkende draadloze gamemuizen, kan hun Duitse concurrent Roccat niet achterblijven. De fabrikant van game-accessoires kondigde deze week dan ook zijn eigen staartloze spelletjesmuis aan.

Wanneer deze Roccat Pyra precies te koop zal zijn, is nog niet duidelijk. Maar als volgende maand in Duitsland de elektronicabeurs CeBIT losbarst, is hij wel alvast in beursstad Hannover te bewonderen.

Roccat belooft een gamemuis die net zo snel en vertragingsvrij werkt, als een muis die wel met zijn staartje in een usb-poort moet. Razer en Microsoft toonden vorig jaar al aan dat dat mogelijk is, waarbij Razer zelfs nog een stapje verder ging door de muisresolutie hoger te maken dan bij welke (bedrade) gamemuis dan ook. Roccat houdt die resolutie in dit geval iets bescheidener: gamers kunnen met de Pyra schakelen tussen 400 en 1600 dpi.

Bijzonderste eigenschap van de Pyra is echter de zogeheten ‘EasyShift[+]’-knop. Hiermee kan men iedere muisknop een tweede functie geven, waardoor de vijfknoppige muis zou functioneren als een game-accessoire met tien programmeerbare knoppen.

Tip de redactie