Panasonic introduceert duo camcorders

Wie ook ’s avonds wel eens op pad gaat met zijn camcorder, weet dat het in het donker altijd behelpen blijft. Panasonic komt echter met een stel Full-HD camcorders die speciaal gemaakt zijn om ook in het donker mooie beelden te filmen.

De nieuwe HS700 en TM700 schieten hun filmpjes allebei in Full-HD en kunnen ook stevige foto’s maken van 14,2 megapixels. Hun beeldsensor moet tevens zorgen voor vloeiendere bewegingen. Daarnaast zou deze 3MOS-sensor in staat zijn om de ruis te halveren en de gevoeligheid voor details bij slecht licht te verbeteren.

Naast deze krachtige beeldsensor heeft Panasonic ook nieuwe lenzen op de camcorders geplaatst. Deze lenzen bieden tot 12 keer optische zoom. Met behulp van een speciale Panasonic-techniek kan men digitaal zelfs tot 18 keer inzoomen, zonder dat men daarbij getrakteerd wordt op de pixelbrij die bij digitale beeldvergroting vaak de kop opsteekt.

De twee camera’s onderscheiden zich voornamelijk qua opslagruimte van elkaar. De HS700 heeft een ‘ouderwetse’ harddisk aan boord van maar liefst 240GB, terwijl de iets compactere TM700 beschikt over 32GB aan modern flashgeugen. Daarnaast zijn beide camcorders uit te rusten met een SDXC-geheugenkaart, waarmee men 64GB aan het standaardgeheugen kan toevoegen. Prijzen en lanceerdata zijn nog niet bekend.

Tip de redactie