TicToc mp3-speler kan het schudden

Samsung heeft een nieuwe, compacte mp3-speler aangekondigd, die nauwelijks over knoppen beschikt en ook geen touchscreen aan boord heeft. De Tic Toc is vrijwel volledig te bedienen door hem te bewegen.

Met de nieuwe mp3-speler lijkt Samsung een alternatief neer te willen zetten voor de iPod shuffle, die men kan schudden om naar andere nummers te springen. Bij de Tic Toc gaat die bewegingsgevoelige bediening echter nog een stukje verder.

Het apparaatje heeft maar één knop aan boord. Deze is bedoeld om de speler aan en uit te zetten. Ook kan men er het volume mee aanpassen, door de knop ingedrukt te houden en de mp3-speler ondersteboven te keren (zachter) of rechtop te houden (harder).

Schudden
Door te schudden kiest de speler een ander muzieknummer, net als bij de iPod shuffle. Maar ook dit is ietwat aangepast. Schudt men namelijk extra hard, dan gaat de TicToc voor een snel nummer. Schudt men rustig, dan kiest het apparaatje een wat langzamer track.

De mp3-speler heeft geen scherm aan boord. Samsung heeft versies met 2GB en 4GB geheugen op de planning staan, die overweg kunnen met mp3-, wma-, ogg- en flac-bestanden. De TicToc komt later dit jaar op de markt. De prijs is nog onbekend.

Tip de redactie