Panasonic komt met 3D-blu-rayrecorders

De introductie van de eerste 3D-plasmatelevisies blijkt nog maar het begin van Panasonics 3D-activiteiten. De elektronicafabrikant heeft ook een aantal blu-rayrecorders geïntroduceerd, die overweg kunnen met HD-films in 3D.

De elektronicafabrikant introduceerde dinsdag vier nieuwe blu-rayspelers voor de Japanse markt. Drie ervan zijn in staat om ook 3D-blu-rayfilms te branden. Daarnaast hebben deze DMR-BWT1000, DMR-BWT2000 en DMR-BWT3000 ook harde schijven van respectievelijk 750GB, 1TB en 2TB aan boord.

Nu lijkt het er niet op dat Panasonic deze apparaten snel in Europa zal uitbrengen. Maar de DMP-BDT900-K, die ‘alleen maar’ blu-rayschijfjes afspeelt en niet zelf beschrijft, komt mogelijk nog wel naar deze contreien.

Dit model weet ook om te gaan met 3D-films, maar heeft daarnaast een flinke lijst met aansluitingen, variërend van (meerdere) usb- en hdmi-poorten tot een SDXC-geheugenkaartslot. Het nieuwe blu-raykwartet komt op 23 april uit in Japan. Wat men daar zal moeten betalen voor de apparaten is nog niet bekend.

Tip de redactie