Na Sitecom komt nu ook Netgear met een nieuwe 3G-router. Op Netgears MBRN3300E hoeft men echter geen mobieltje aan te sluiten om buitenshuis het internet te delen: men kan er direct een simkaart in stoppen.

Netgears nieuwe router is misschien wat minder compact dan Sitecoms WL-357, maar door zijn eigen simkaartingang is hij wel wat handiger voor wie een ongekraakte iPhone bezit. Sitecoms router maakt namelijk gebruik van de mobiele internetverbinding van de telefoon, terwijl Netgears 3G-router zelf direct verbinding maakt met de telecomprovider.

Het principe van de router is verder hetzelfde: ook dit apparaat haalt de mobiele internetverbinding binnen en deelt deze over een wifinetwerk met andere computers. Ook heeft de MBRN3300E vier ethernetaansluitingen aan boord, waarmee hij de 3G-verbinding met bedrade netwerk-pc’s deelt. Zo kan men op iedere plek met 3G-dekking internetten op meerdere pc’s.

Helaas ontbreekt ook in dit geval een WAN-poort, waardoor de router niet thuis op een adsl- of kabelmodem is aan te sluiten. Wel zijn er speciale aan/uit-knoppen aanwezig, waarmee de 3G- en wififuncties apart in- en uitgeschakeld kunnen worden. Wanneer en voor welke prijs Netgears nieuwe 3G-router verkrijgbaar zal zijn, is nog niet duidelijk.