Naast de PowerShot SX210 IS introduceerde Canon maandag ook een ‘bijna-naamgenoot’, de IXUS 210. De twee toestellen lijken elkaar nauwelijks te ontlopen, al heeft de nieuwe IXUS wel een touchscreen aan boord.

De IXUS 210 schiet, net als de PowerShot SX210 IS, forse foto’s met een resolutie van 14,1 megapixels. Daarnaast kan ook dit toestel videobeelden in HD vastleggen. Zelfs de prijs lijkt erg veel op die van zijn PowerShot-broertje: de IXUS 210 is met 339 euro net 20 euro goedkoper.

De verschillen zitten ‘m vooral in het lcd-scherm en de lens. De nieuwe IXUS heeft een extra groot scherm – 3,5 inch – dat bovendien aanraakgevoelig is. Hiermee kan men scherpstellen op objecten, door ze op het touchscreen aan te tikken. Ook biedt dit scherm menu’s met aanraakbediening, waarbij de gebruiker wordt getrakteerd op tips om betere foto’s te maken.

Daarnaast heeft de IXUS 210 een meer bescheiden lens, waarmee men tot 5 keer kan inzoomen – de lens van de PowerShot zoomt bijna drie keer zo ver in. Het nieuwe fototoestel komt eind februari op de markt en zal verkrijgbaar zijn in vier verschillende kleuren: zwart, goud, zilver en roze.