Canon introduceert EOS 550D

Canon introduceerde maandag een nieuwe spiegelreflexcamera voor ‘semiprofessionele’ fotografen. De EOS 550D kan ook haarscherpe videobeelden vastleggen.

Met deze 550D neemt Canon ‘semiprofessionele’ gebruikers op de korrel, wat inhoudt dat de camera tussen de absolute instapmodellen en echte profi fotokanonnen inzit. De camera krijgt dan ook een prijskaartje van 779 euro, al moet men er dan nog wel zelf een lens bij kopen.

Canon heeft het toestel in een relatief compacte body gegoten. Het toestel schiet 18-megapixel foto’s en neemt Full-HD filmpjes op. Voor dat filmen is er ook een aansluiting voor externe microfoons aan boord. Om al het beeldmateriaal snel te kunnen verwerken, heeft Canon zijn Digic4-beeldprocessor in de 550D gestopt.

Verder heeft de gloednieuwe camera zijn lichtmeetsysteem geërfd van de EOS 7D. De camera kan ISO-lichtgevoeligheden aan van 100 tot en met 6400 (uitbreidbaar tot 12800). Voor foto’s die men schiet in automatische stand, is er nu ook een maximale ISO-waarde in te stellen. De camera komt begin maart in de winkels te liggen.

Tip de redactie