Samsung brengt mogelijk nog dit jaar een laptop uit met doorzichtig scherm. Dat heeft vice-president Reid Sullivan van Samsung America gezegd.

Het Koreaanse elektronicabedrijf toonde eerder dit jaar een 14-inch laptop met doorschijnend amoled-scherm op elektronicabeurs CES in Las Vegas. Volgens Sullivan is de kans groot dat zijn bedrijf deze notebook binnen een jaar op de markt brengt, aldus Gizmodo.

Samsung heeft al eerder proeven gedaan met transparante amoled-displays, maar dan op een wat kleinere schaal. Zo kwam het bedrijf met de IceTouch, een mediaspeler met een doorzichtig touchscreen van 2 inch. Deze pmp zou nog in de eerste helft van dit jaar op de (Amerikaanse) markt komen.

Doordat amoled-schermen op grotere schaal worden geproduceerd, worden ook doorschijnende panelen van dit type betaalbaarder, verwacht Samsung. Het bedrijf ziet dan ook meer mogelijke toepassingen voor de technologie, dan alleen in laptops en mediaspelers. Ook mobiele telefoons moeten bijvoorbeeld een doorzichtig scherm kunnen krijgen.