De iPad kán misschien als e-reader functioneren, dat maakt hem nog niet de ideale elektronische boekmachine. Het apparaat heeft immers geen scherm op basis van elektronische inkt, maar een simpel lcd-scherm. Yinlips’ iPad-kloon lijkt wat dat betreft een betere e-reader.

Van deze e-reader is de precieze naam nog niet helemaal helder. Maar de officiële productfoto maakt wel een hoop duidelijk: dit is simpelweg een iPad-kloon, maar dan met een e-inkscherm aan boord. Dit scherm is wel iets kleiner: 6 inch, om precies te zijn.

Volgens een Chinees nieuwsartikel (Google-vertaling) is deze kloon uitgerust met wifi, een fm-radiofunctie met opnamemogelijkheden en een accu die goed is voor twintig uur leesplezier. Het e-inkscherm is net als het lcd-scherm van de echte iPad aanraakgevoelig. Het gros van de bediening geschiedt dan ook via dit touchscreen, want naast de volumeknoppen op de zijkant is er nog maar één extra knop aanwezig: Apples bekende Home-knop onder het scherm.

Deze e-reader van het Chinese Yinlips kan overweg met een behoorlijke lijst bestandsformaten, waaronder pdf, epub en html. Ook kan het apparaat foto’s weergeven, al zal dat geen kleurrijke bedoening worden. Of deze iPad-kloon sneller beschikbaar zal zijn dan z’n voorbeeld, is nog niet duidelijk. Ook over de prijs is nog geen zinnig woord te zeggen, al kan men ervan uitgaan dat deze e-reader een stuk goedkoper zal zijn dan de echte iPad.