Op een gamebeurs in Taipei toont Gigabyte de M1405. Deze 14-inch laptop is in eerste instantie bedoeld om buitenshuis urenlang op te werken, maar kan thuis ook worden aangesloten op een externe videokaart, zodat men er games op kan spelen.

Zonder zijn docking station is de M1405 van Gigabyte een eenvoudige laptop, waarop men uren kan werken zonder dat er een stopcontact aan te pas komt. Het apparaat beschikt dan over een 14-inch scherm met 1366 bij 768 resolutie, een Intel Core 2 Duo SU7300-processor, tot 4GB werkgeheugen en maximaal 500GB schijfruimte. De laptop heeft tevens een dvd-brander aan boord, draait op Windows 7 en heeft een geïntegreerde GMA 4500MHD grafische chip van Intel.

Eenmaal thuisgekomen kan men de laptop op zijn dock – de ‘Booktop’ – aansluiten. Dit docking station voorziet niet alleen in extra aansluitingen – zoals zes extra usb-poorten, hdmi en dvi – maar is ook uitgerust met een extra videokaart. Met deze GeForce GT220 videokaart met 1GB eigen videogeheugen draait de laptop ook serieuze games met gemak.

Gigabyte noemt nog geen lanceerdatum, en ook de prijs van de M1405 is nog niet duidelijk. Mogelijk verschaft de computerfabrikant volgende maand meer duidelijkheid, wanneer in Duitsland de elektronicabeurs CeBIT plaatsvindt.