Voor mobiele bellers met de hand op de knip introduceerde Nokia donderdag de 6303i classic. Het toestel zal niet veel meer dan 100 euro kosten, maar heeft wel een fraai jasje aan.

De nieuwe ‘classic’ is gebaseerd op de 6303 classic die Nokia begin vorig jaar uitbracht. Hij lijkt dan ook in veel opzichten op zijn voorganger. Zo heeft ook dit model een eenvoudige 3,2-megapixel camera aan boord en is het beperkte telefoongeheugen (55MB) uit te breiden met behulp van microSDHC-kaartjes. Een geheugenkaartje van 2GB wordt alvast meegeleverd.

Wie een telefoon zoekt waarmee men razendsnel kan surfen over een wifinetwerk, kan de 6303i classic beter overslaan. Maar om gewoon te bellen, een beetje internetten en mailen via het mobiele netwerk, lijkt Nokia’s nieuwe instapper een solide en betaalbare optie.

Het toestel beschikt over een 2,2-inch kleurenscherm met een resolutie van 240 bij 320 pixels. Dankzij zijn Bluetooth 2.1 + EDR-functie kan men er onder meer ook een draadloze headset mee gebruiken. Dankzij zijn 3,5-mm koptelefoonaansluiting is de 6303i classic ook prima te gebruiken als mp3-speler.

Nokia lijkt van plan om het mobieltje alleen in bepaalde Europese landen uit te brengen. Welke landen dat precies zijn, is nog niet duidelijk. Het klassiek ogende toestel heeft moderne rondingen en zal beschikbaar zijn in zes verschillende kleuren. De prijs zal 105 euro bedragen.