Nikon heeft twee nieuwe toestellen geïntroduceerd voor fotografen met een uitgemergelde portemonnee. De Coolpix L21 en L22 zijn ondanks hun milde prijskaartjes voorzien van een paar handige techniekjes om makkelijk mooie kiekjes te maken.

Vooral de L21 is een echt budgetmodel. Deze compactcamera duikt met zijn prijs onder de 100 euro en moet het stellen met een resolutie die anno 2010 niet echt hoge ogen zal gooien: 8 megapixels. Nikon heeft dit toestel echter wel uitgerust met verschillende foefjes als vibratiereductie en automatische onderwerpkeuze. Ook heeft de L21 een glimlachstand aan boord, waarmee men vrienden op hun vrolijkst moet kunnen vereeuwigen.

De L22 is een tikkeltje prijziger, maar dat blijkt dan ook uit de specificaties. Zo schiet dit apparaat forsere prenten van 12 megapixels en is het scherm met zijn 3 inch wat groter en fijner dan dat van de L21, die het met een 2,5-inch schermpje moet stellen. De lens – een 3,6x zoomobjectief – is wel dezelfde als bij zijn kleine broer.

De twee nieuwe instapcamera’s komen op 19 februari in de winkels te liggen. De Coolpix L22 zal in Nederland enkel verkrijgbaar zijn in het zwart en gaat 115 euro kosten. Voor de L21 betaalt men 89 euro, met keuze uit een roze en zilverkleurige uitvoering.