Nikon brengt in maart de Coolpix S4000 op de markt, een nieuwe compactcamera die het bedrijf voor eerst levert met een styluspen. Hiermee kan men onder meer zijn foto’s direct op de camera bewerken.

De S4000 schiet foto’s van 12 megapixels en laat deze vervolgens zien op een 3-inch lcd-scherm. Dit scherm is aanraakgevoelig: zo kan men door foto’s bladeren door over het scherm te vegen. Maar ook zijn foto’s te maken door de visuele sluiterknop op het touchscreen aan te raken, waarbij de camera automatisch scherpstelt op het aangeraakte onderwerp.

Het is niet de eerste camera die Nikon van een touchscreen voorziet, maar het is wel een primeur dat de fabrikant er een stylus bij levert. Hiermee moet men het touchscreen volgens Nikon preciezer kunnen bedienen, bijvoorbeeld om verse foto’s alvast op de camera te retoucheren. Ook zijn er opmerkingen op het touchscreen neer te pennen, die vervolgens aan de foto’s worden toegevoegd.

De 12-megapixel camera heeft een Nikkor-groothoeklens aan boord met een zoombereik van 4x. De Coolpix S4000 komt 19 maart in de winkels te liggen. Het zwartkleurige fototoestel gaat 189 euro kosten.