Sony introduceerde dinsdag een nieuwe serie multimedialaptops, de Vaio E-serie. De laptops hebben een fraai design en komen in diverse kleuren op de markt.

De nieuwe laptops meten 15,5 inch en hebben een HD-scherm aan boord. Het topmodel draait op Intels nieuwe Core i5-430M processor, terwijl de andere modellen het moeten doen met een lichtere Core i3-processor. Verder hebben ze 4GB werkgeheugen, een 500GB harddisk en Windows 7 Home Premium aan boord. Dankzij de ingebouwde Ati Radeon HD 5650 videokaart kan men er probleemloos HD-video mee afspelen, maar zijn ook serieuze 3D-spellen aardig te spelen.

Sony brengt de laptops eind februari op de markt. De apparaten zullen in drie kleuren verkrijgbaar zijn: wit, zwart en bruin. Daarbij is er keuze uit matte uitvoeringen en laptops met een glanzende behuizing.

Wat de Vaio E-laptops in Nederland precies gaan kosten is nog niet bekend. In de VS zijn ze inmiddels verkrijgbaar vanaf omgerekend 575 euro. Daar zijn ook extra kleurrijke versies uitgebracht. Of Sony deze extra bonte was ook naar Nederland brengt, is afwachten.

Update
Inmiddels heeft Sony de prijzen voor Nederland bekendgemaakt. De zwarte uitvoering met snellere Core i5-processor gaat vanaf eind februari voor 850 euro over de toonbank. De bruine versie, met Core i3-processor, gaat 750 euro kosten. De witte versie, die in Nederland een kleinere harddisk krijgt (320GB) en de videokaart inruilt voor een geïntegreerde videochipset van Intel, heeft een prijskaartje van 650 euro.