Samsung lanceerde dinsdag de HO3 Led Pico Projector. Deze nieuwe minibeamer moet de concurrentie aangaan met de allerkleinste minibeamers.

De Samsung HO3 is bijzonder klein en past met gemak in de jaszak. Het apparaat gebruikt een ledlamp om zijn beelden op de muur te stralen. Volgens Samsung helpt deze lamp - met zijn lichtopbrengst van 30 ansi lumen – de HO3 de helderste picoprojector ter wereld te maken. De contrastverhouding van de nieuwe minibeamer bedraagt 1000:1.

De HO3 heeft aansluitingen voor computers en laptops, een composietingang en geluidsaansluitingen. Daarnaast kunnen mediabestanden en presentaties direct worden afgespeeld vanaf microSD-kaarten en usb-sticks. De compacte breedbeeldbeamer - die nog geen twee ons weegt - heeft een resolutie van 854 bij 480 pixels.

Samsung heeft ook laten weten dat het apparaat eventueel te verkrijgen is in combinatie met een batterij. Hiermee kan de minibeamer tot twee uur werken, zonder aan het stopcontact te hoeven. De Samsung HO3 komt voor 249 euro in de winkels te liggen.