Elektronicafabrikanten vermaken zich al een tijdje met hun nieuwste speeltje, om elkaar de loef mee af te steken: milieuvriendelijkheid. Canon blijkt nu zelfs oude printers om te bouwen tot complete rekenmachines.

Het bedrijf introduceerde maandag ineens vier nieuwe rekenmachines, waarvan de behuizing is vervaardigd van gerecycled kunststof, afkomstig is van oude copiers van Canon. De X Mark I Print is de duurste van de vier, omdat hier ook een bonnenprinter in is verwerkt. Deze komt in juni op de markt en gaat 45 euro kosten.

De overige drie apparaten kunnen niet printen en zijn daarom een stuk goedkoper. De F-718SGA kost 13 euro en komt in mei op de markt. Deze calculator heeft een batterij aan boord, maar kan ook op zonne-energie werken. De toetsen zijn ondertussen voorzien van een bacteriedodend middel.

De LS-10TEG komt volgende maand in de winkels te liggen voor een prijs van 7 euro. Deze handcalculator heeft net als bovenstaand model een dubbele voeding op verwisselbare batterijen en zonne-energie. De LS-80TEG is drie euro duurder en is eveneens vanaf maart te koop. Dit model heeft geen zonnecellen aan boord, maar de batterijen zouden wel makkelijker te vervangen zijn.