Nokia introduceerde afgelopen week een goedkopere versie van haar X6 smartphone. De X6 16GB is een meer bescheiden variant van de oorspronkelijke multimediatelefoon, die 32GB aan opslagcapaciteit aan boord heeft.

Naast de gehalveerde opslagcapaciteit heeft Nokia bij de X6 16GB ook bespaard op haar Comes With Music-dienst. Met de X6 32GB Comes With Music kon men nog onbeperkt muziek downloaden naar het mobieltje, maar met de 16GB-uitvoering is dat niet mogelijk. Dit is terug te zien in de prijs: de ‘oude’ X6 heeft een adviesprijs van 589 euro, terwijl de X6 16GB 389 euro gaat kosten.

De nieuwe X6 vertoont verder geen verschillen met zijn oudere broertje, dat eind november gelanceerd werd. Zo heeft ook deze smartphone een capacitief aanraakscherm van 3,2 inch, met een resolutie van 360 bij 640 pixels. Om er ook comfortabel films op te kunnen kijken, heeft dit touchscreen een 16:9 breedbeeldverhouding.

Het toestel biedt via 3G en wifi toegang tot Nokia’s softwarewinkel, de Ovi Store. Ook bij deze smartphone staat sociaal netwerken weer hoog in het vaandel, met toegang tot Facebook en Twitter. Daarnaast is er a-gps aan boord, evenals stereo-bluetooth en een 5-megapixel fotocamera met Carl Zeiss-lens en dubbele ledflitser. De nieuwe smartphone is later dit kwartaal verkrijgbaar.