Computerbouwer Alienware toonde begin deze maand op de CES-beurs in Las Vegas de kleinste gamelaptop ter wereld. Met zijn 11,6-inch scherm zou men zelfs van een gamenetbook kunnen spreken. Inmiddels is de startprijs van het apparaat uitgelekt.

De Alienware M11x, zoals de übercompacte gamelaptop heet, zal minimaal 799 dollar (572 euro) gaan kosten, meldde Engadget donderdag. Wat men daarvoor precies zal krijgen, is echter nog niet bekend: Dell (Alienwares moederbedrijf) heeft de ‘gamenetbook’ nog niet officieel gelanceerd. Naar verwachting gebeurt dat ergens in februari.

De Amerikaanse pers die tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas met de laptop heeft mogen spelen, is wel razend enthousiast. Cnet noemde de M11x zelfs het beste gameproduct van de show.

Energiezuinig
Het apparaat is dan ook bijzonder compact, zonder veel in te leveren op de game-ervaring. De laptop heeft een HD-scherm en zou met zijn GeForce GT335M-videokaart in staat zijn om de modernste games soepel te laten draaien in HD.

Door een energiezuinige Core 2 ULV-processor zou de batterijduur bovendien erg fors uitvallen. Zijn de meeste gamelaptops niet echt gemaakt voor mobiel gamen, de M11x zou het tot vier uur uithouden zonder stopcontact in de buurt.

De gamenetbook is daarnaast voorzien van een geïntegreerde videochipset, voor als men niet hoeft te gamen. Hiermee houdt de laptop het al gauw meer dan 6,5 uur uit op de batterij. Bovendien is er een opening aanwezig voor een simkaart. Hiermee kan men vrijwel overal internetten via mobiele 3G-netwerken.