LG lanceerde vrijdag een nieuw touchscreenmobieltje in Nederland, de In Touch GW620. Met deze Android-smartphone haakt nu ook LG in op de trend om sociale netwerken te integreren in mobiele telefoons.

De GW620 is een smartphone die draait op Googles besturingssysteem Android. Hij beschikt over een resistief, 3-inch touchscreen, waaronder een fysiek qwertytoetsenbord vandaan schuift. De smartphone is inmiddels verkrijgbaar voor een adviesprijs van 349 euro.

Het mobieltje is echt bedoeld voor gebruikers die graag hun sociale netwerk on-the-road bijhouden. Volgens LG kunnen ze met de GW620 eenvoudig berichten lezen op Hyves en Facebook, en ook voor Twitter is er de nodige ondersteuning. De smartphone maakt verbinding met het internet via mobiele netwerken (3G) of wifi.

Ook een gps, kompas en digitale fotocamera (5 megapixel) met videofunctie ontbreken niet. Of de GW620 echter zijn prijs waard is, valt nog te bezien. Cnet Duitsland heeft de smartphone eerder deze week getest en was niet erg onder de indruk.

Zo vond de Duitse technologiesite dat het touchscreen niet soepel genoeg reageerde. En hoewel de LG In Touch GW620 op papier een veelzijdig apparaat lijkt, meent Cnet dat de prestaties achterblijven bij die van andere Android-mobieltjes.