Het Nederlandse Eminent introduceert de EM7075-DTS hdMediaStream DTS, een Full-HD mediaspeler waarmee films vanaf usb-apparaten en netwerk-pc’s afgespeeld kunnen worden op tv.

De nieuwe mediaspeler is de opvolger van de EM7075, een HD-mediaspeler die Eminent in de zomer van 2009 op de markt bracht. Die speler kon zelf nog geen DTS-geluid decoderen, daarvoor was toen nog een externe decoder nodig. Bij de EM7075-DTS is die decoder nu wel ingebouwd, zodat DTS-geluid direct op de tv is af te spelen.

De mediaspeler kan volgens Eminent alle gangbare audio-, video- en fotoformaten aan en tovert deze in HD of Full-HD op het televisiescherm. Het apparaat is daarvoor voorzien van een hdmi-uitgang. Wie een oudere tv heeft, kan ook een composietvideopoort gebruiken. Daarnaast beschikt de EM7075-DTS over een optisch-digitale geluidsuitgang, een usb-poort en een netwerkaansluiting.

Eminents nieuwe apparaat beschikt net als zijn voorganger over Nederlandstalige menu’s. Ook is het mogelijk om direct vanaf het apparaat films te downloaden, dankzij de ingebakken BitTorrent-functie. Extra kabels hoeft men niet zelf aan te schaffen, want Eminent levert hdmi-, composiet-, stereogeluids- en optische geluidskabels mee, evenals een afstandsbediening. Het apparaat is verkrijgbaar voor ongeveer 115 euro.