In aansluiting op de presentatie van de iPad, toonde fabrikant Apple woensdagavond ook direct een aantal accessoires voor de nieuwe tabletcomputer. Zo komt het bedrijf met een toetsenbord-dock dat de iPad feitelijk omtovert in een netbook.

Het Keyboard Dock is nog maar één van de vele accessoires die Apple heet uitgedokterd voor de iPad. Het dock bevat een aansluiting waarin de iPad is vast te zetten, zodat het direct tegen het toetsenbord komt aan te staan dat voor de dockaansluing zit.

Op deze manier verandert Apples tablet in een soort netbook – al is het wel een bijzonder netbook, want door de plaatsing van de aansluiting onderop de iPad zelf, kan de tablet alleen rechtop staan. Wie de iPad liever liggend gebruikt, kan ook gewoon een draadloos (Bluetooth) Mac-toetsenbord gebruiken.

Los dock
Naast het Keyboard Dock brengt Apple ook een alleenstaand Dock uit, waarin de iPad wederom rechtop is neer te zetten. Of dit dock ook de batterij oplaadt of alleen functioneert als standaard, is nog onduidelijk.

Verder toonde Apple woensdagavond de iPad Case. Deze hoes moet de tablet niet alleen beschermen, maar laat zich ook op verschillende manieren vouwen, zodat de iPad in diverse posities te gebruiken is.

Camera
Op haar site maakt Apple ook melding van een Camera Connection Kit, waarmee gebruikers foto’s vanaf camera’s of SD-geheugenkaarten kunnen overzetten naar de iPad. Tevens komen er verschillende accessoires op de markt, waarmee Apples tablet is aan te sluiten op televisies, beamers en monitoren. Apple noemde nog geen prijzen voor de accessoires.