Na Sony en LG heeft ook Samsung haar eerste 3D-televisies voor consumenten onthuld. Deze tv’s zouden zelfs normale 2D televisiesignalen omzetten naar 3D.

Het bedrijf lanceert met de 7000-, 8000- en 9000-serie ineens drie nieuwe televisieproductlijnen. Anders dan bij Sony en LG zijn de 3D-functies niet alleen voorbehouden aan het topmodel (de 9000-serie), maar ook aan de 7000- en 8000-tv’s. Daarvoor moet men echter ook in dit geval een speciaal 3D-brilletje opzetten.

Het trio productseries voorziet in led-televisies, die niet alleen 3D blu-rayfilms ruimtelijk kunnen weergeven maar volgens Samsung ook normale 2D tv-uitzendingen omzetten naar 3D. ‘Je kunt zo extra diepte en helderheid toevoegen aan bijvoorbeeld een live voetbalwedstrijd’, aldus Samsung in een persbericht. Deze omzetfunctie is overigens ook uit te schakelen.

De led-televisies uit de 9000-serie vormen de nieuwe topmodellen in Samsungs catalogus. Deze hyperslanke schermen worden geleverd met een afstandsbediening, die over een touchscreen beschikt. Daarnaast heeft de afstandsbediening een qwertytoetsenbord aan boord.

De tv is zelf ondertussen voorzien van draadloze functies als wifi en DLNA, zodat men vanaf de bank zijn films en foto’s van de pc naar de tv kan streamen. Volgens Samsung zijn de nieuwe tv’s eind maart in de winkels te vinden. Prijzen zijn nog niet bekend.