Lenovo komt nu ook met een mobiele telefoon dat Android als besturingssysteem heeft. De zogenoemde LePhone is een uitklapbaar toestel met een full qwerty-toetsenbord.

Doordat de LePhone een uitgerekt uiterlijk heeft, heeft dit toestel een touchscreen van 3,7 inch. Dit maakt het surfen op internet een stuk interessanter. De resolutie van de touchscreen is 800 bij 480 pixels.

Deze mobiele telefoon is geen langzaam toestel. Hij is namelijk uitgerust met een 1GHz Qualcomm Snapdragon processor. Hij is daarbij voorzien van twee camera's, een aan de voorkant en een 3-megapixel camera aan de achterkant.

Verder bevat de LePhone zo'n beetje alles wat er verwacht mag worden van een standaard smartphone, denk bijvoorbeeld aan A-GPS ondersteuning, wifi, bluetooth en een 3,5 millimeter koptelefooningang.

Deze mobiele telefoon zal ergens dit jaar in ieder geval in China verkrijgbaar zijn. Of de LePhone van Lenovo ook in andere landen verkocht gaat worden blijft tot dusver de vraag. En ook de prijs van deze smartphone blijft tot dusver nog in nevelen gehuld.