De grens tussen een laptop en een netbook vervaagt steeds meer. Dat wordt nog maar eens benadrukt met de nieuwe gamelaptop van Dell.

De Alienware M11x heeft namelijk een beeldscherm van slechts 11 inch, maar richt zich toch met name op gamers die ten alle tijden waar ook ter wereld willen kunnen gamen. Of zoals zijn makers zelf zeggen: 'The most powerful 11 inch gaming notebook in the universe.'

Deze gamelaptop ondersteunt een resolutie tot aan 720p. Dat betekent vanzelfsprekend dat hij geen blu-raydrive aan boord heeft. Daarentegen heeft de Alienware M11x wel de mogelijkheid om te schakkelen tussen de geïntegreerde grafische chipset en de NVIDIA GT335M videokaart, de zogenoemde gamemodus, zonder eerst te hoeven rebooten.

In de geïntegreerde grafische modus gaat deze gamelaptop zo'n zes uur mee en in de gamemodus gaat hij twee uur mee, alvorens hij weer opgeladen moet worden. Deze gamelaptop heeft zowel een hdmi- als ook een vga-uitgang. De Alienware M11x van Dell gaat klaarblijkelijk niet meer dan 700 euro kosten. Wanneer deze gamelaptop verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend.