In Las Vegas heeft Samsung verschillende opvallende digitale camera’s onthuld. Zo komt de fabrikant dit jaar met meer wifi-camera’s en presenteert het tevens nieuwe cameramodellen die beschikken over een tweede scherm aan de voorkant.

De ST5500 en ST5000 lijken op CL80, die Samsung onlangs uitbracht in de VS. Ze hebben namelijk wifi aan boord. Naast deze draadloze internetfunctie worden bovendien de draadloze streamingstandaard DLNA en Bluetooth 2.0 ondersteund.

Dankzij deze draadloze mogelijkheden zijn foto’s draadloos over te brengen naar een HD-tv, zonder tussenkomst van een pc. Of men mailt prenten direct vanaf de camera naar vrienden: daarvoor is er een toetsenbordfunctie beschikbaar in het touchmenu van de 14,2-megapixel camera’s.

Ook het draadloos publiceren van foto’s op netwerksites als Facebook en Picasa is mogelijk. Met de ST5500 – die ook HD-video opneemt in 720p-resolutie – kan men zelfs filmclips via de draadloze verbinding op de tv afspelen of op Youtube zetten. Deze camera heeft bovendien een 3,7-inch amoled-scherm met betere zichtbaarheid in daglicht, terwijl de ST5000 het nog moet doen met een 3,5-inch lcd-touchscreen.

Lachen naar het vogeltje
Samsung
introduceert daarnaast een update van haar 2View-lijn op de Consumer Electronics Show. Deze update voorziet in twee nieuwe camera’s, die beide zijn voorzien van een tweede scherm aan de voorkant. Zo moeten ook geportretteerden precies kunnen zien hoe ze het best naar het vogeltje kunnen lachen.

Het gaat hierbij om de PL150 (5x optische zoom, 12,4 megapixels) en PL100 (12,2 megapixels). Beide camera’s zijn uitgerust met een speciale functie die ook kinderen aan het lachen moeten brengen voor een vrolijke foto: op het scherm aan de voorkant wordt dan een filmpje afgespeeld om hun aandacht te trekken.

Ook zegt Samsung bij deze camera’s de zelfontspanfunctie te hebben verbeterd. Het extra scherm toont nu duidelijk hoe de foto eruit komt te zien en wanneer hij precies genomen zal worden, aldus de fabrikant.

De vier camera’s komen in februari op de markt. De ST5000 en ST5500 gaan respectievelijk 299 en 399 euro kosten, terwijl de PL100 en PL150 voor 179 en 229 euro over de toonbank zullen gaan.