Samsung introduceert een hyperslanke blu-rayspeler. Volgens de elektronicafabrikant is deze BD-C7500 het dunste blu-ray-apparaat ter wereld.

De nieuwe speler is een opvallende verschijning. Het apparaat is slechts 2,79 centimeter dik, waarmee het volgens de makers de platste blu-rayspeler ter wereld is. De BD-C7500 is deze week te zien op de Consumer Electronics Show, de elektronicabeurs die deze week plaatsvindt in Las Vegas.

Het apparaat heeft een glossy zwarte afwerking, zodat men hem niet in de A/V-kast hoeft weg te moffelen. Volgens Samsung is het systeem ook onder de HD-tv aan de muur te hangen.

Naast dit designmodel brengt Samsung ook andere nieuwe blu-rayspelers op de markt. Zo is in Las Vegas ook de BD-C6500 te zien, een nieuwe speler die vooral gericht is op snelheid. Volgens de fabrikant heeft dit apparaat een opstarttijd van 15 seconden en ook een laadtijd van een kwart minuut. Daarmee is het een van de snelste blu-rayspelers ter wereld, aldus Samsung.

Als laatste introduceert Samsung de BD-C5500. Dit is een nieuw instapmodel dat, ondanks een vriendelijker prijskaartje, in staat is om films via DLNA draadloos van je pc naar de blu-rayspeler te sturen. Hiervoor is dan wel een aparte usb-dongle nodig.

De nieuwe blu-ray-apparaten komen in de loop van dit kwartaal op de markt. De prijzen zijn nog niet bekend.