Computerfabrikant MSI toont op elektronicabeurs CES in Las Vegas twee nieuwe laptops voor gamers. De twee gamelaptops maken gebruik van Intels nieuwe mobiele Core i5-processor.

De notebooks zullen door het leven gaan als de GX640 (16 inch) en GX740 (17 inch). Wat design betreft lijken de apparaten dan ook sterk op de onlangs gelanceerde GT640 en GT740. MSI belooft heel wat verwerkingskracht: naast Intels nieuwe Core i5-processor krijgen de apparaten ook een krachtige videokaart uit de Radeon HD5800-serie met 1GB videogeheugen.

Het nieuwe duo heeft vijf geïntegreerde speakers, waaronder een ‘subwoofer’ aan de onderkant. Voor echt surroundgeluid kun je de laptop echter ook aansluiten op een thuisbioscoopsysteem. Daarvoor hebben de GX640 en GX740 niet alleen een standaard hdmi-aansluiting aan boord, maar ook een aparte optische uitgang.

MSI noemt nog geen precieze lanceerdatum, maar laat weten dat de twee gamelaptops in de loop van dit kwartaal op de markt verschijnen. Prijzen zijn nog niet bekend.