Ook Samsung doet mee aan de ‘3D-manie’ op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De elektronicafabrikant introduceert een home theatre-systeem dat 3D blu-rayfilms kan afspelen.

Op de Amerikaanse elektronicabeurs toont Samsung de nieuwe HT-C6930W, een thuisbioscoopsysteem met ingebouwde blu-rayspeler. Het systeem biedt 7.1-kanaals surroundgeluid en kan overweg met moderne audioformaten als Dolby True HD en DTS-HD Master.

Bij de set worden acht speakers geleverd, waaronder twee slanke vloerstaande luidsprekers en vijf satellietspeakers. Het ingebouwde blu-raystation speelt blu-rays en dvd’s in Full-HD af, aldus Samsung. Ook kan de speler overweg met 3D-films op blu-ray. Wanneer en voor welke prijs de set verkrijgbaar zal zijn, is echter nog niet bekend.

Voor wie al een goed audiosysteem heeft staan introduceert de fabrikant ook een losse blu-rayspeler die overweg kan met 3D. Om het 3D-effect waar te nemen, moet de kijker ook in dit geval een brilletje opzetten: de Samsung BD-C6900 maakt daarvoor gebruik van ‘active shutter’-brilletjes. Ook van dit apparaat zijn de prijs en lanceerdatum nog niet bekend.