Wie veel reist en moet constateren dat hij vaker onderweg werkt dan op kantoor, zou eens moeten kijken naar de LifeBook S760 van Fujitsu. Deze laptop, die zich met name richt op reizigers, wordt momenteel getoond op de elektronicabeurs CES in Las Vegas.

De LifeBook S760 weegt slechts 3,6 pond, maar heeft wel een hd-breedbeeld van 13,3 inch. De laptop is uitgerust met ingebouwde belveiligingsfuncties zoals TMP, een vingerafdruksensor en een BIOS-wachtwoordbescherming, zodat criminelen weinig kunnen aanvangen met deze machine.

De laptop draait op Intel's nieuwste Core i5 en i7 processors en wie zware games wenst te spelen op deze machine heeft altijd nog de optie om een NVIDIA-controller met 512GB aan grafisch geheugen toe te voegen.

De prijs van Fujitsu's LifeBook S760 begint bij 1000 euro. Afhankelijk van de gewenste extra-specificaties wordt deze laptop vanzelf stukken duurder.

Een goedkoper alternatief is dan de LifeBook 710. Deze laptop kost 830 euro. Hij heeft daarbij een beeldscherm van 14 inch, maar dat is dan ook het enige voordeel in vergelijking met de LifeBook S760. Zo heeft hij geen mogelijkheid voor grafische upgrades of een BIOS-wachtwoordbescherming.