Transcend heeft vrijdag het nieuwste lid van de bekende usb-stickfamilie gelanceerd. De JetFlash 300 een ruime opslagcapaciteit tot aan 16GB.

De JetFlash 300 heeft, geïnspireerd door zwart obsidiaan – een mineraal dat bekend staat om de diepe, heldere kleur en een intens gepolijste glans – een gladde, glanzend zwarte afwerking, versierd met een kleurband die de opslagcapaciteit aangeeft.

Een heldere LED-indicator zal, wanneer de drive in gebruik is, automatisch oplichten. Daarnaast weegt de JetFlash 300 slechts 8,5 gram, waardoor het gemakkelijk kan worden meegenomen in de tas of in de broekzak.

De JetFlash 300 is uitgerust met een overdrachtssnelheid tot 18MB/s en een plug-and-play functie. De JetFlash 300 is volledig compatibel met Windows ReadyBoost, een functie die gebruikers in staat stelt de systeemprestaties te optimaliseren door het beschikbare geheugen voor Windows Vista of Windows 7 te verhogen.

De JetFlash 300 kan tevens dienst doen als extra ramgeheugen. Als toegevoegde waarde kunnen gebruikers Transcend's JetFlash elite data management tools op de JetFlash 300 gratis downloaden en installeren om de mobiele productiviteit te verhogen. De software maakt van de flash drive een sleutel om automatisch op accounts in te kunnen loggen, of om de computer te vergrendelen voor onbevoegden.

De JetFlash 300 van Transcend is nu in drie capaciteiten te verkrijgen: 4GB Groen, 8GB Paars en 16GB Lavendel. Wat de prijs van deze usb-sticks zal zijn is nog niet bekend.