Sony had al aangekondigd dat het bedrijf in 2010 haar 3D-techniek naar de huiskamer zou brengen. Donderdag voegde de elektronicafabrikant de daad bij het woord, met de introductie van haar eerste 3D-televisies voor consumenten.

Sony onthulde donderdag dertien nieuwe Bravia-televisies, onderverdeeld in vier gloednieuwe productseries. De kersverse tv-schermen hebben een vers design aangemeten gekregen en verschijnen in de loop van 2010 in de winkels. Er zitten ook heuse 3D-modellen bij.

Monolithic Design
Het absolute topmodel wordt de Bravia LX900, die in de nazomer op de markt komt. Deze tv is voorlopig het enige model in de nieuwe Signature-lijn. Hij is vormgegeven volgens Sony’s nieuwe ‘Monolithic Design’-filosofie, wat een indrukwekkende verschijning oplevert (zie foto).

Deze tv is als eerste uitgerust met Sony’s Full-HD 3D-technologie, die 3D-beelden naar de huiskamer moet brengen. Met behulp van een bijgeleverd 3D-brilletje kun je je games en films hierop in volle 3D-glorie aanschouwen.

Cinematic
Daarnaast beschikt de tv over ingebouwde wifi voor toegang tot internetwidgets en DLNA-apparaten. Hij is uitgerust met led-technologie voor optimale beeldweergave en ook de verversingssnelheid is met 200Hz niet van de lucht. De Bravia LX900 zal nog voor dit najaar te koop zijn in varianten van 40, 52 en 60 inch. De prijzen zijn nog niet bekend.

Ook de Bravia HX900 – die deel uitmaakt van de nieuwe Cinematic-lijn – beschikt over een led-paneel met Full-HD 3D-ondersteuning. Dit scherm komt – eveneens in de nazomer – in twee uitvoeringen op de markt: eentje van 40 inch en eentje van 46 inch. Beide hebben dezelfde hoge beeldverversing als hun luxere broertje, de LX900.

Goedkopere modellen
Naast deze tv-schermen introduceerde Sony ook twee productlijnen met goedkopere modellen. De tv’s in deze ‘Presence’ en ‘Essential’ series kunnen geen 3D-beelden weergeven, maar zijn wel allemaal Full-HD en de meeste zijn uitgerust met wifi-ondersteuning. Een bijzonder model is de Bravia EX40B, die is uitgerust met een ingebouwde blu-rayspeler.

Met uitzondering van de twee 3D-modellen, komen de meeste tv’s binnenkort op de markt. Sony noemt nog geen adviesprijzen.