Smartphonefabrikant HTC komt met een nieuwe smartphone voor bellers met een beperkt budget. De HTC Smart zal minder kosten dan 200 euro en heeft een hip uiterlijk.

HTC kondigde de nieuwe smartphone donderdag aan als een ‘zeer gebruiksvriendelijke smartphone met een aantrekkelijke prijsstelling’. Het mobieltje krijgt een adviesprijs mee van 169 euro exclusief abonnement. Daarmee is het één van de goedkoopste smartphones op de markt, wanneer het telefoontje in maart in de winkels komt te liggen.

De HTC Smart is een compact mobieltje met 2,8-inch touchscreen. Het toestel zal draaien op HTC’s eigen Sense-interface. Ook is de Smart uitgerust met de speciale HTC Friendstream-applicatie. Deze software integreert sociaal-netwerkfuncties als Facebook en Twitter. Op die manier is er geen extra programma nodig om op de hoogte te blijven.

Tikkeltje trager
Het mobieltje kan naast bellen ook foto’s maken. Daarvoor heeft de Smart een 3-megapixel camera en flitser aan boord. Toch moet de smartphone ook op een aantal punten inleveren in vergelijking met duurdere mobieltjes. Zo is er geen wifi-ondersteuning aan boord en is de processor (300MHz) een tikkeltje trager dan die van de gemiddelde smartphone.

De HTC Smart heeft 256MB geheugen aan boord. Heb je meer nodig, dan kun je gebruikmaken van MicroSD-kaartjes. Het mobieltje ondersteunt Bluetooth 2.0 + EDR en heeft een 1100mAh accu aan boord. Het toestel komt in maart op de markt en zal beschikbaar zijn in een roze en bruine variant.