Naast een flinke stapel nieuwe televisies, waaronder twee 3D-modellen, introduceerde Sony donderdag ook een aantal nieuwe home-cinemasystemen. Ook hierbij is gedacht aan 3D-ondersteuning.

Sony onthulde in totaal zes nieuwe thuisbioscoopsystemen met een blu-rayspeler aan boord. Van dit stelletje is de BDV-IZ1000W de enige en de eerste die Full-HD 3D-films kan verwerken.

Bediening met iPhone
Het systeem is daarnaast voorzien van DLNA-ondersteuning, waardoor het beelden en geluid naar andere DLNA-apparaten kan streamen. Deze streams kunnen niet alleen met de bijgeleverde afstandsbediening worden aangestuurd, maar ook met een gratis app voor de iPhone en iPod touch, aldus Sony.

Het geluid gaat over vijf ultradunne speakers, waarvan de achterspeakers draadloos verbonden zijn. Het 1000 watts systeem beschikt over verschillende geluidsverbeterende functies, waaronder HD-D.C.S. (Digital Cinema Sound), dat het geluid in films van Sony Pictures optimaliseert. Er zijn bovendien twee hdmi-poorten aanwezig, waarop andere apparatuur is aan te sluiten, zoals set-top boxen, laptops en spelcomputers.

Draadloze speakers
Behalve dit topmodel – dat in september op de markt komt - lanceert Sony in de loop van dit jaar ook andere 5.1- en 2.1-kanaals home-cinemasets met blu-ray. Ook deze systemen bieden ondersteuning voor DLNA. De BDV-E970W (verschijnt in juni) voorziet in 1000 watt vermogen, vier vloerspeakers en draadloze achterspeakers. De BDV-E870 (maart) heeft hetzelfde vermogen, maar heeft twee bedrade vloerspeakers en twee kleine satellietspeakers. De BDV-E370 (maart) doet 850 watt met vier kleinere, bedrade satellietspeakers.

De BDV-F700 en BDV-F500 zijn 2.1-kanaals systemen en verschijnen in april. De eerste heeft twee vloerspeakers die goed zijn voor een vermogen van 400W en een staand basisstation. De BDV-F500 beschikt over twee kleinere satellietspeakers en heeft een iets lager vermogen van 350W. Sony noemt nog geen adviesprijzen.