LaCie lanceert de LaCinema Mini HD, een alles-in-één Wi-Fi hd-mediacenter. De LaCinema Mini HD maakt hd-films, foto's en muziekcollecties beschikbaar op een breedbeeld-tv in een volledige 1080p resolutie.

De LaCinema Mini HD omvat ingebouwde functionaliteit voor een 802.11n Wi-Fi-verbinding. Daarnaast heeft het mediacenter een draadloze DLNA-mediaspeler en -server. Data overbrengen naar de LaCinema Mini HD kan via de usb-verbinding of door de drive te verbinden met een thuisnetwerk. Gebruikers kunnen bestanden eenvoudig draadloos laden vanaf hun computer of via een Ethernet-verbinding.

Om films af te spelen, hoeven gebruikers alleen de bijgeleverde hdmi-videokabel aan te sluiten en het draadloos netwerk te selecteren. De drive is onmiddellijk klaar om bestanden te openen, die opgeslagen zijn op de interne harde schijf, een verbonden usb-drive, een NAS (Network-Attached Storage), een pc of Mac.

Dankzij het uitgebreide aantal codecs dat het apparaat ondersteunt, kan de LaCinema Mini HD mkv-, avc-, DivX- en meer bestandsformaten probleemloos afspelen op elke tv. Het is zelfs mogelijk om albumcovers en artiesten weer te geven en om diashows te maken bij muziek.

De LaCinema Mini HD is verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Resellers+, LaCie Corner en LaCie Storage Partners. De adviesprijs voor deze alles-in-één mediacenter is 280 euro.