Canon heeft vier nieuwe camera’s aangekondigd voor het einde van deze maand. Het gaat om compactcamera’s, met prijzen die variëren van 119 tot 199 euro.

Het topmodel is de nieuwe PowerShot A3100 IS. Deze compactcamera kost 199 euro en is voorzien van een 12,1-megapixel beeldsensor. Ook brengt Canon de dertig euro goedkopere A3000 IS uit, een vergelijkbaar model, maar dan met 10 megapixels. Volgens de camerafabrikant zijn beide modellen ‘zeer gebruiksvriendelijk’.

De twee camera’s zijn uitgevoerd met een slanke, lichtgewicht body met een stijlvolle vormgeving, aldus Canon. De PowerShot A3100 IS is verkrijgbaar in blauw, rood en zilver, de PowerShot A3000 IS zal alleen leverbaar te koop zijn in een zilveren uitvoering. Beide modellen zijn uitgevoerd met DIGIC III-beeldverwerking, een objectief met 4x optische zoom en een ingebouwde beeldstabilisator. Daarnaast beschikt het stel over een 2,7-inch lcd-scherm.

Een treetje lager treffen we twee camera’s aan van 119 en 139 euro. De PowerShot A495 is de duurste van de twee: deze heeft extra effectprogramma’s en gezichtsherkenning voor achttien verschillende gezichten, terwijl de goedkopere A490 het met dertien gezichten moet doen.

Deze twee modellen leveren foto’s van 10 megapixels en beschikken over een lens met 3,3x optische zoom. Op de achterkant zit een 2,5-inch scherm. Ook bij dit stel is de duurdere variant leverbaar in drie kleuren (blauw, rood en zilver). De PowerShot A490 komt, net als de A3000 IS, alleen in het zilver. De vier camera’s liggen eind januari in de winkels.