Voor wie allerlei usb-sticks heeft liggen, maar ze zelden gebruikt, komt opslagfabrikant Iomega met een oplossing. De iConnect moet ze nieuw leven inblazen.

Met de iConnect zijn usb-sticks en externe harde schijven eenvoudig toe te voegen aan het thuisnetwerk. Op die manier kan men documenten, video’s, muziek en allerlei andere bestanden delen met het netwerk of het internet.

Het kleine apparaatje kan bedraad of draadloos communiceren met de router. Stopt men er vervolgens een usb-stick in, dan is deze direct beschikbaar via het netwerk. De iConnect ondersteunt DLNA, waardoor foto’s, video’s en mp3-bestanden eenvoudig naar een mediaspeler in de huiskamer gestreamd kunnen worden. Via een afgeschermd webadres zijn bestanden ook online te raadplegen via iedere willekeurige pc.

Voor Mac-bezitters biedt de iConnect de mogelijkheid om back-ups te maken via Time Machine. Verder heeft het apparaat een ingebouwde torrent-downloadmanager, zodat films en muziek gedownload kunnen worden zonder dat er een pc aan hoeft te staan. De iConnect komt in februari in de winkels te liggen en krijgt een prijskaartje van ongeveer 70 euro.