Eerder deze week introduceerde Samsung een nieuwe spiegelreflexcamera, en nu blijkt ook Sony met een nieuw model te komen. De kersverse Alpha 450 zit in dezelfde prijsklasse als Samsungs NX10, maar is toch een volledig ander toestel.

De Samsung NX10 valt op door zijn slanke lijn in combinatie met de mogelijkheid om HD-filmpjes op te nemen. Sony levert met de nieuwe Alpha een wat dikkere camera af, die zich volledig concentreert op fotografie.

Sony’s camera is voorzien van 14,2-megapixel sensor, die maximaal zeven foto’s per seconde kan verwerken. De ingebouwde beeldstabilisatie moet ook zonder statief voor scherpe prenten zorgen. Het toestel slikt twee verschillende geheugenkaarten, SD-kaartjes en Memory Stick PRO Duo-kaartjes.

Automatisch samenvoegen
De Alpha 450 beschikt over een lcd-scherm van 2,7 inch. Dankzij de ingebouwde hdmi-aansluiting zijn prenten ook op een externe HD-televisie te bekijken. Bij lastige omstandigheden kunnen foto’s in de ‘Auto HDR’-stand automatisch worden samengevoegd, om één goede plaat te krijgen.

De nieuwe camera komt begin februari op de markt. Hij zal geleverd worden in combinatie met een 18-55mm lens. De prijs van het pakket bedraagt 650 euro.