Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas introduceert Cooler Master deze week een nieuwe pc-kast voor gamers. De CM 690 II moet voor nog betere koeling en meer inbouwgemak zorgen, terwijl zijn ‘Advanced’ broertje ook een extern dock voor harddisks biedt.

De nieuwe kast moet Cooler Masters populaire CM 690 opvolgen. De pc-behuizing komt in twee varianten op de markt: een luxe ‘Advanced’-versie en de reguliere SM 690 II. Beide miditower-kasten hebben een volledig zwarte binnenkant.

Ook bij de CM 690 II is vrijwel de gehele voorkant opgetrokken uit zwart gaas. Dit moet voor een stevige luchtdoorstroom zorgen, en ondertussen voorkomen dat de kastventilators onder het stof komen te zitten. Volgens Cooler Master is er in elk van beide uitvoeringen ruimte voor tien koelventilators.

Koeler vervangen
Ten opzichte van de eerste CM 690 belooft Cooler Master een handiger kabelbeheersysteem. Ook is er een opening vrijgelaten in de moederbordbevestigingsplaat, zodat gamers zonder al te veel gedoe hun processorkoeler kunnen vervangen.

De Advanced Edition krijgt nog een aantal extra’s mee. Zo is deze tevens voorzien van een intern rek waarin kleinere harddisks (1,8 en 2,5 inch) en ssd’s zijn op te hangen. Ook is deze kast – volgens Cooler Master als enige in zijn soort – in staat om drie zware videokaarten te huisvesten.

Daarnaast voorziet de CM 690 II Advanced in een harddiskdock bovenop de kast. Zo hoeft men de kast niet open te schroeven om bestanden te kopiëren van een andere interne harde schijf. De twee kasten komen binnenkort op de markt. De prijzen zijn nog niet bekend.