Hij heeft geen scherm, nauwelijks knoppen en er zijn geen spelletjes op te spelen. Toch is Brando’s nieuwste mp3-speler best handig.

De compacte mp3-speler heeft de looks van een ouderwetse usb-stick. Wat dat betreft is hij allesbehalve origineel: duizenden mp3-sticks gingen Brando’s ‘Tiny MP3 Player’ voor.

Maar bijzonder aan dit kleinood is zijn ingebouwde kaartlezer. Het stickje biedt ruimte aan een microSD-kaart, met een maximale capaciteit van 32GB. Hierop kan men niet alleen muziek kwijt, maar ook allerlei andere bestanden. De mp3-speler verandert dan simpelweg in een usb-stick.

Helaas komt men zonder zo’n geheugenkaartje niet ver, want de stick heeft geen eigen geheugen. Hij speelt mp3- en wma-bestanden af en bevat naast een volumeknop nog drie knopjes om het apparaat aan of uit te zetten, muziek af te spelen en te pauzeren, en om voor- en achteruit te springen.

De minispeler wordt geleverd met oordopjes en een ingebouwde batterij die goed is voor twee uur afspeelpret. Het apparaatje, dat een gewicht heeft van 10 gram, kost zo’n 12,50 euro.