OmniVision Technologies heeft maandag twee 14,6-megapixel beeldsensors gelanceerd die in staat zijn om hoge resolutie fotografie en full hd-video's (1080p) met 60 frames per seconde te leveren. De OV14810 is speciaal bedoeld voor digitale camera's en camcorders, terwijl de OV14825 juist bedoeld is voor mobiele applicaties.

OmniVision is vooral bekend van haar sensoren voor cameratelefoons. Zo levert de fabrikant momenteel de 3.2-megapixelsensor voor de iPhone 3GS. Hun nieuwe beeldsensors maken gebruik van de meest geavanceerde 1.4-micron OmniBSITM pixel architectuur om optimale beeldkwaliteit te verzorgen.

Het verschil tussen de OV14810 en de OV14825 zit hem in de chief ray hoek (CRA) die zorgdraagt voor de optimalisering van het eindgebruik van elke sensor, zodat de eerste geschikt is voor digitale camera's en camcorders, terwijl juist de tweede geschikt is voor mobiele applicaties. Beide beeldsensors van OmniVision zullen in het tweede kwartaal van 2010 in massaproductie worden genomen.