Computerbouwer Lenovo introduceert deze week op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een nieuwe laptopserie voor zakelijke gebruikers. De nieuwe ThinkPad Edge-laptops vallen vooral op door hun stijlvolle design.

De notebooks zijn verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: rood en zwart. Deze kleuren schitteren erop los dankzij het glossy laptopdeksel, dat omgeven is door een fraaie stalen rand. Klapt men de laptop open, dan komt er een opgeruimd zwart toetsenbord tevoorschijn, waar het numerieke toetsenblok plaats heeft moeten maken voor een rustigere uitstraling.

De ThinkPad Edge-systemen komen in drie formaten. Het 13-inch model is volgens Lenovo een primeur, omdat het de eerste laptop is van de fabrikant die is uitgerust met een dual-core processor van AMD. De 14- en 15-inch modellen werken nog wel met verschillende Intel-processors.

De nieuwe laptops zullen draaien op Windows 7 en kunnen meer dan acht uur blijven werken op één batterijlading. Ze zijn inmiddels verkrijgbaar in de VS voor prijzen die beginnen bij 549 dollar (380 euro). Wanneer ze in Nederland verkrijgbaar zullen zijn, is nog niet bekend.