Lenovo presenteert momenteel op de CES 2010 hun nieuwe Skylight One Pager. Dit apparaat valt onder de categorie smartbook, maar houdt ergens het midden tussen een netbook en een smartphone.

De Skylight One Pager is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 1GHz ARM II processor, een ramgeheugen van 512MB en een intern geheugen met een opslagcapaciteit van 8GB. Zijn besturingssysteem is Linux.

Het interne geheugen kan eenvoudig uitgebreid worden, dankzij de multi-geheugenkaartslot. De Skylight One Pager kan daarbij aangesloten worden aan een hdtv, aangezien hij voorzien is van een hdmi-poort.

Het is mogelijk om op dit apparaat te bellen met beeld, omdat hij zowel een 1.3-megapixel webcam als ook een simkaartslot heeft om zo volledig gebruik te kunnen maken van zijn 3G quadband wcdma-verbinding.

Het beeldscherm op deze smartbook is 10,1 inch groot en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De batterij schijnt zelfs zo'n tien uur mee te gaan. Hij zal verkrijgbaar zijn in aarde rood of lotus blauw. De adviesprijs van Lenovo's Skylight One Pager is om en nabij de 345 euro.