Viliv toont momenteel op de CES 2010 een aantal nieuwe netbooks. Eén daarvan is de N5. Deze netbook lijkt verdacht veel op de Sony Vaio P.

De N5 is immers ook uitgerust met een Intel Atom Z520 1.3GHz processor. Deze netbook heeft desalniettemin een behoorlijk geavanceerd besturingssysteem met zijn Windows 7 Home Premium. Hij heeft 32GB aan opslagruimte in de vorm van een ssd.

Tevens is de N5 voorzien van een standaard gps-navigatie, waarmee nog niet gezegd is dat dit een comfortabel draagbare netbook is. Wie autorijdt of over straat loopt kan nog altijd beter aanwijzingen volgen via een mobiele telefoon met ingebouwde gps.

De wsvga-touchscreen is slechts 4,8 inch groot. Dat is een stuk kleiner dan de 8 inch van de Vaio P, maar die heeft dan weer geen touchscreen. En verder is de N5 voorzien van bluetooth, Wi-Fi, een 1,3-megapixel webcam, een microSD-geheugenkaartslot, een koptelefooningang, een microfoon en een qwerty-toetsenbord.

Deze netbook weegt slechts 400 gram. Wat de N5 van Viliv moet gaan kosten is nog niet bekend. Evenmin is bekend wanneer hij verkrijgbaar zal zijn.