Voor duikfanaten kondigde Liquid Image onlangs verbeterde versies aan van haar bestaande cameraduikbrillen. Het vernieuwde topmodel zou een groter gezichtsveld opleveren.

Bij de nieuwe Wide Angle Scuba Series HD322 Camera Mask is volgens Liquid Image het gezichtveld verdubbeld. De cameraduikbril beschikt over een 135-graden breedbeeldlens, waarmee hij vrijwel het hele blikveld van de duiker in beeld brengt, aldus de Amerikaanse fabrikant.

Net als zijn voorganger neemt de HD322 op in HD-resolutie (1280 bij 720 pixels, 30 beelden per seconde). Hij is bruikbaar tot veertig meter onder water en bewaart opgenomen beelden op SD-kaartjes. Bij de bril wordt alvast een SD-kaart van 2GB geleverd, maar wie meer wil kan er een geheugenkaart van maximaal 32GB in kwijt.

De camera werkt op vier AAA-batterijen, met een geschatte batterijduur van twee uur (video) of 2000 foto’s. Die foto’s schiet de HD322 met een resolutie van 5 megapixels. Naar verwachting komt de camerabril in mei op de markt. De prijs zal zo’n 350 dollar (244 euro) bedragen.