Voor wie zijn sneeuwavonturen altijd al vast heeft willen leggen, komt later dit jaar de nieuwe Snow Camera Goggle 335 op de markt.

Deze ski- en snowboardbril van Liquid Image heeft een ingebouwde camera, waarmee gebruikers al hun glijpartijen probleemloos veiligstellen voor het nageslacht. Deze camera neemt video op in dvd-kwaliteit (720 bij 480 pixels). Hij kan dertig beelden per seconde registreren en vangt ook het geluid op.

Naast videobeelden schiet de camera ook foto’s. Dat doet hij in een resolutie van 5 megapixels. Om opnames goed kwijt te kunnen, zal men wel moeten investeren in een microSD-kaartje (maximaal 16GB), want de bril heeft maar 16MB eigen geheugen.

Om de camera ook met handschoenen te kunnen bedienen, is de Summit Series Snow Camera Goggle 335 voorzien van extra grote knoppen. Ook is er een ingebouwde accu aan boord, die volgens de Amerikaanse fabrikant goed is voor 2200 foto’s of ruim twee uur aan video-opnames.

De camerabril komt pas in de zomer op de markt, dus deze winter zijn er nog geen opnames mee te maken. Voor wie niet kan wachten, is de camerabril al wel later deze week te bewonderen op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De fabrikant verwacht dat de bril rond de 150 dollar (104 euro) gaat kosten.