Het Amerikaanse Artopz Technology heeft een drietal uiterst opmerkelijke pc's ontwikkeld. Deze pc's, uit de zogenoemde Minitopz reeks, hebben daarbij als aardigheid dat ze ook dienst kunnen doen als lamp.

De lamp is op de een of andere manier verbonden met de computer. Hij verandert van kleur afhankelijk van wat er op de computer gedaan wordt. Het overigens ook mogelijk om de kleur van de lamp zelf in te stellen.

In de behuizing van deze pc zit een Intel Atom N330 1.6GHz dual-core processor. Hij heeft een ssd van 128GB voor het besturingssysteem en een harde schijf met een opslagcapaciteit van 500GB voor data. Het besturingssysteem is overigens Windows 7.

De aanwezige GeForce 9400M grafische chipset zorgt ervoor dat deze pc 1080p playback heeft, een blu-rayspeler in zich heeft en DirectX10 ondersteunt. Hij heeft een DDR2 ramgeheugen van 4GB. En verder heeft deze pc een hdmi-poort, zes usb-poorten, een vga, een RJ45 LAN-verbinding en een audio-uitgang.

De Lavaz is afgewerkt met zwart steen en robijnrode lichten. Deze pc kost 1700 euro. De Romanz is gemaakt van geborsteld brons en kost 1650 euro. De behuizing van de derde pc, de Deluxz, is afgewerkt met leer. Deze laatstgenoemde pc van Artopz Technology wordt in een zeer beperkte oplage van slechts honderd stuks verkocht worden. Hij kost 2400 euro en hij is verkrijgbaar in glanzend of zwart aluminium met witte belichting. De levertijd van deze drie pc's is vijf tot zeven weken.