Windows Mobile 7 moet in 2010 de tekortkomingen van het tegenvallende Windows Mobile 6.5 doen vergeten. Het lijkt erop dat HD2-bezitters daar gratis van mogen profiteren.

Windows Mobile 6.5 bracht in oktober niet alle vernieuwingen die nodig waren om Microsofts mobiele besturingssysteem écht klaar te maken voor multitouch telefoongebruik. Windows Mobile 7 moet in 2010 beterschap brengen.

Volgens de Russische tak van HTC – de fabrikant van de HD2 – komt er een gratis firmwareupdate beschikbaar, zodra Windows Mobile 7 uitkomt. Hiermee kunnen gebruikers van HTC’s vlaggenschip hun smartphone van Microsofts nieuwste mobiele besturingssysteem voorzien.

Twitter
Een medewerker van HTC Rusland zou dit hebben gemeld via Twitter. Het bewuste Twitter-bericht blijkt inmiddels te zijn verwijderd.

Een dergelijke update lijkt de HD2 overigens op het lijf geschreven. Het is momenteel HTC’s enige multi-touch smartphone met capacitief touchscreen. Dat houdt in dat men het echt met de vingers moet bedienen, wat bij Windows Mobile 6.5 niet altijd even fijn blijkt te werken.