Het afgelopen jaar was het jaar van de e-reader. Het nieuwe apparaat is nu werkelijk op stoom gekomen. Menig bedrijf is dan ook begonnen met de ontwikkeling van zo'n e-reader. Een van de nieuwkomers op dat gebied is Dulin Books.

Dit Amerikaanse bedrijf komt nu met hun Boox 60. Deze e-reader is uitgerust met Wi-Fi alsmede een WebKit-browser. Deze browser is prima in staat om nieuwssites, blogs en wiki-sites te bekijken. Ook kan hij vrij eenvoudig nieuwe boeken downloaden.

De Boox 60 heeft een touchscreen van 6 inch, een 532MHz CPU processor en een interngeheugen van slechts 512MB. Dit geheugen kan evengoed makkelijk uitgebreid worden met een microSDHC-geheugenkaart.

Het beeldscherm heeft geen kleuren, maar wel 16 verschillende grijstinten. Dulin Books beweert dat de ingebouwde 1600mAh batterij zo'n 8000 gelezen pagina's meegaat. De Boox 60 ondersteunt de volgende formaten: epub, pdf, mobi, html, txt en chm. Om plaatjes te bekijken ondersteunt hij jpg, bmp, png, gif en tiff en mp3's om muziek af te spelen. Tevens is deze e-reader voorzien van de tekst naar spraak mogelijkheid.

De Boox 60 van Dulin Books gaat zo'n 245 euro kosten. Midden januari zal deze e-reader wereldwijd verscheept gaan worden.