Portable mediaspelers nemen een aanzienlijk gedeelte van de consumenten elektronicawereld in beslag. De keus is zo groot dat het haast onmogelijk is om een afgewogen keuze te maken. En voorlopig ziet het er niet naar uit dat de productie van die apparaten zal stagneren.

Nu komt bijvoorbeeld het Chinese Icoo met hun eerste portable mediaspeler. De M100HDC heeft een beeldscherm van 4,8 inch. Dat is op zich een relatief klein beeldscherm, maar verder is er niets mis met deze portable mediaspeler.

Deze portable mediaspeler ondersteunt de volgende formaten: mkv, mov, rmvb, rm, avi, DivX, Xvid, H.264, pmp, dat, flv, vob, mp4, mpg en 3GP. Daarbij heeft hij een tv-out, zodat er ook video's op een groter beeldscherm bekeken kunnen worden. Verdere specificaties zijn tot op heden helaas nog niet bekend.

Wanneer de M100HDC van Icoo te koop zal zijn is niet bekend. Wat hij moet gaan kosten is evenmin bekend. Dat maakt op zich niet zoveel uit, want hoogstwaarschijnlijk zal deze portable mediaspeler alleen in China verkrijgbaar zijn.